Från dröm till Verklighet

Vi hittade tomten av en ren slump på väg hem från bekanta. Först tittade vi på en annan tomt men där fick man bara bygga radhus. Sen började min sambo förälska sig i denna tomt men det tog ett tag innan han hade övertygat  mig att den var rätt. Men när jag med kunde se framför mig hur bra det skulle bli så var det inte så svårt att få med mig på noterna. Så då bokade vi tomten och la en handpenning på den. Då var vi i Augusti månad 2007. 


 


I slutet på månaden så tog vi kontakt med smålandsvillan då vi fastnat för deras villa västervik. Siste september var alla papper påskrivna och bygglovet i väg skickat.Den 12 december betalade vi för tomten,gick på 423.000:-. Efter mycket krångel med grundläggare så hittade vi en genom bekanta. Den första oseriösa skulle ha 475.000:- för grunden till huset och till garage. Den andra ville ha 275.000:- men då valde vi bara att han skulle fixa markarbetet till en carport och ha på grus. Så för bara huset kostade det 245.000:-. Lite skillnad i pris så man ska kolla runt innan man bestämmer sig.I början på januari börjar de med grunden och de blir färdiga precis innan huset kommer med bara några veckors marginal.
Planlöningen ska egentligen vara spegelvänd. Våran tomt är den grå markerade  nr 3:38 .De som säljer tomterna är www.markbyran-atvid.se/. Vad som inte framgår på deras sida är att man får bygga vad för hus man vill bortsett från de mindre tomterna där det enbart är radhus som gäller.

  

Den 4 Mars kom husleveransen och på mindre en 8 timmar stod det ett hus på vår tomt. Så från att vi tittade på tomten i augusti till att ett hus stod på plats tog det 8 Månader.

Vi fick tillträde till Huset veckan före påsk och flyttade in i slutet på april. Där emellan var det mycket arbete och utan våra föräldrar hade vi aldig klarat det så ett stort tack till er!!!!


Vi valde bort smålandsvillans standard kök och köpte ett via noblessa,vitvarorna köpte vi genom sambons jobb på elgiganten. Så det blev riktiga kanon priser,blev rostfritt från Gram och induktionshäll.

Vi valde även bort golvet och målning och tapetsering av väggar.Köpte sedan inn allt själva. Blev ekgolv i allt utan kök och hall där det ligger klinkers. Så vi fick även själva sätta upp alla lister och dörrkarmar samt portaler. Eller vi och vi det var pappsen och mamsen som fixade det :)

Det är rätt roligt att det kunde gå så fort som 8 månader. För vi hade bara tittat på begangnade hus i några veckor på sommaren 2007 innan vi bestämde oss för att leta tomt i stället. Att få bygga ett nytt hus har alltid varit en stor dröm. Nu börjar vi bli klara på nedervåningen med endast lite små grejer kvar. För tillfället håller vi på att måla ytfasaden på huset och fixa med tomten. Tomten kommer ta år och dar att få färdig så vi börjar med framsidan i år. Under hösten ska vi sätta upp ute belysning,bränna skräp samt börja isolera övervåningen. Till våren blir det att börja så gräs på framsidan,sätta växter samt bygga en altan. Carpoten kommer vi nog vänta lite med,vill heldre ha en altan till nästa sommar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0