Tomt bilder

Lite före och efter bilder på nedre delen av tomten.Har ju ett stort berg på tomten som det låg en massa jord och stenar uppressat mot.Sambon har varit extremt duktig och har varit ute och grävt nästan varje dag som vädret tillåtet. Han har kört närmare 200 lass med skottkäran till framsidan av huset där vi ska fylla upp.

Före
 

Efter-Berget börjar komma fram

Vi vill ta fram bergets former och sen utnjuttja höjdskillnaderna så mycket vi kan.
Drömmen är att göra ett vattenfall ner till en damm som är inbyggt i altanen. Sen sätta en massa belysning upp mot berget ochsen sätta en massa olika växter i olika  nivåer.

Inspiration till mur

Man kan hitta många roliga fina saker i olika husmagasin Tex,plaza interiör,elle interiör,hus & hem,Sköna hem samt många fler. Men just nu prenumererar jag bara på trädgårdsmagasin.
Men iaf för några veckor sedan så hittade jag en liten annons som en fastighetsmäklare lagt ut. Fastnade för ett hus som låg några mil norr om stockholm. Men det var inte huset i sig som jag fick ögonen för utan den mur de gjort av natur sten och växter.
Åkte hem och visade den för sambon och han höll med om att det skulle vara perfekt för oss.Vi har väldigt mycket sten på tomten. Vore ju toppen att det får komma till användning. Gick in på nätet och hittade några fler bilder men insåg då att huset bara låg 5 min från E4:an och några dagar sedan skulle vi upp till sommarstugan i norrland och kommer då passera det området.

Så på vägen upp till norrland stannade vi till i Alvik och tittade på muren och vi föll direkt. Så nu har vi påbörjat projekt sten mur men kommer vänta med växter till våren.Våran början till mur. Tanken är att få till något liknande som ovannämda bilder. Så nu i höst ska vi leta fram alla tänkbara stenar och börja lägga ut dem.I vår blir det att köpa växter,massa massa olika växter.

Målning av fasad

Är mitt uppe i sluttampen av målningsprojektet. Har lite små pill pill kvar runt fönstren samt den högsta takknocken.
Vi har valt att måla huset i Vit och grå Cuprinol fasad färg som är köpt på bauhsus.

Skafferiet

Kom på att jag glömt lägga in bilder på min absoluta favorit grej i köket. Nämligen skafferiet, det är väldigt praktisk  med ett utdragningsbart skafferi då man får en överskådlig överblick. Annars är det lätt att glömma bort mat som ligger längst in och blir gammalt. Tidigare hade jag flera skåp med torrvaror men nu räcker det med ett enda och jag kan se precis allt jag har hemma.

Skåpen kommer från Noblessa

Hallen

Har lagt in klinkers golv innanför hallen. Klinkersen kostade ca 1.000 och är köpt på bauhaus.Minns inte det exaka kvm priset men runt 300kr kmv. Färgen är köpt på jula och heter Café samt Cuppuccino.Golvet är en 3 stavig Ekparkett även den från Bauhaus och kostade 189kr kvm.


 Ramarna är ikeas billigaste träramar som jag målat svarta och satt in
fina vykort i.Ljushållarna är köpta i phuket på en av våra thailandsresor.
Hjärt tavlorna är från indiska

Taklampan som ska upp i hallen.

HusKalkyl

Kalkyl tom 2008-08-25
Huset (inkl montering) ............................................ 1.011.000kr
Tomt ...................................................................... ....... 423.000kr
Grund ( inkl. arbete schakt,grusad uppfart,gång....275.000kr
 Tillval ............................................................ ..........72.000kr
Avdrag för bortval .............................................. -26.000kr
Bygglov  .......................................................  25.000kr
Pantbrev ................................................. 40.000kr
Lagfart  .................................................. 7.500kr
Kök ....................................................... 70.000kr
Räntor ........................... ......................35.000kr
Fasadfärg & matrial ................... ..10.500kr
Tapet,färg,spackel................. ca 7.000kr
 Golv ................................. ............19.000kr
Kakel ........................................... 5.000kr

Vitvaror, tvätt & tork(sambons jobb) ..... 61.000kr

El................19.000kr subventionerat av kommun
Vatten ....... 30.000kr subventionerat av kommun
Övrigt tex luftavfuktare mm ..................50.000kr

Summa 2008-08-25 ............................ Tvåmiljonerfemtiotusen
Sen tillkommer trädgård,altan,carport samt övervåning

Kök del 2

Kalkyl för köket
Noblessa ........................... 70.000
Vitvaror .................................41.000
Kakel ........................................5.000
Golv .........................................4.000
Summa.................................119.100

Såhär ser köket ut i dag. Det som fattas är gardiner samt kakel ända upp till taket bakom högskåpen.
Samt några socklar och takanslutning på teknikväggen.

Barstolarna kommer från Cervera och kostar 1.000 kr styck. Fick dem i inflyttningspresent/födelsedagspresent.

Kök del 1Leveransen från noblessa fick vi pressa in i vardagsrummet. Blev fel på några små grejer men
inget viktigt  för att få ett fungerande kök.De felaktiga grejerna fick vi efter ca 3 veckor.
Vardagsrummet

Vardagsrummet går i vitt med en svart fondvägg bakom platttv och den vita högblanka tvbänken.
Soffan är köpt på soffkompaniet och tvbänken på Europamöbler. Gardinerna är köpta i en liten gardinaffär längst ner på Djurgårdsgatan i Linköping. Ska köpa ett soffbord nu i veckan på Mio.

Ska sätta i växtbelysning underifrån nu till hösten.Tavlorna ska upp nu i veckan.Till höger soffbordet vi ska köpa nu i veckan på mio.

Ett hus kommer lastat

Den 4 mars kom hela ekipaget in tågandes på vår lilla gata. Vi var tvugna att förvarna de som bodde längre in på gatan för lastbilarna tog upp precis hela vägbreden.

En bild säger mer än tusen ord så jag lägger upp en följd serie hur det gick till när huset kom.

Efter 4,5 timmar såg huset som bild nr1 i sista raden. Dag 2 kom takpanorna på.


Från dröm till Verklighet

Vi hittade tomten av en ren slump på väg hem från bekanta. Först tittade vi på en annan tomt men där fick man bara bygga radhus. Sen började min sambo förälska sig i denna tomt men det tog ett tag innan han hade övertygat  mig att den var rätt. Men när jag med kunde se framför mig hur bra det skulle bli så var det inte så svårt att få med mig på noterna. Så då bokade vi tomten och la en handpenning på den. Då var vi i Augusti månad 2007. 


 


I slutet på månaden så tog vi kontakt med smålandsvillan då vi fastnat för deras villa västervik. Siste september var alla papper påskrivna och bygglovet i väg skickat.Den 12 december betalade vi för tomten,gick på 423.000:-. Efter mycket krångel med grundläggare så hittade vi en genom bekanta. Den första oseriösa skulle ha 475.000:- för grunden till huset och till garage. Den andra ville ha 275.000:- men då valde vi bara att han skulle fixa markarbetet till en carport och ha på grus. Så för bara huset kostade det 245.000:-. Lite skillnad i pris så man ska kolla runt innan man bestämmer sig.I början på januari börjar de med grunden och de blir färdiga precis innan huset kommer med bara några veckors marginal.
Planlöningen ska egentligen vara spegelvänd. Våran tomt är den grå markerade  nr 3:38 .De som säljer tomterna är www.markbyran-atvid.se/. Vad som inte framgår på deras sida är att man får bygga vad för hus man vill bortsett från de mindre tomterna där det enbart är radhus som gäller.

  

Den 4 Mars kom husleveransen och på mindre en 8 timmar stod det ett hus på vår tomt. Så från att vi tittade på tomten i augusti till att ett hus stod på plats tog det 8 Månader.

Vi fick tillträde till Huset veckan före påsk och flyttade in i slutet på april. Där emellan var det mycket arbete och utan våra föräldrar hade vi aldig klarat det så ett stort tack till er!!!!


Vi valde bort smålandsvillans standard kök och köpte ett via noblessa,vitvarorna köpte vi genom sambons jobb på elgiganten. Så det blev riktiga kanon priser,blev rostfritt från Gram och induktionshäll.

Vi valde även bort golvet och målning och tapetsering av väggar.Köpte sedan inn allt själva. Blev ekgolv i allt utan kök och hall där det ligger klinkers. Så vi fick även själva sätta upp alla lister och dörrkarmar samt portaler. Eller vi och vi det var pappsen och mamsen som fixade det :)

Det är rätt roligt att det kunde gå så fort som 8 månader. För vi hade bara tittat på begangnade hus i några veckor på sommaren 2007 innan vi bestämde oss för att leta tomt i stället. Att få bygga ett nytt hus har alltid varit en stor dröm. Nu börjar vi bli klara på nedervåningen med endast lite små grejer kvar. För tillfället håller vi på att måla ytfasaden på huset och fixa med tomten. Tomten kommer ta år och dar att få färdig så vi börjar med framsidan i år. Under hösten ska vi sätta upp ute belysning,bränna skräp samt börja isolera övervåningen. Till våren blir det att börja så gräs på framsidan,sätta växter samt bygga en altan. Carpoten kommer vi nog vänta lite med,vill heldre ha en altan till nästa sommar.


RSS 2.0