Projekt isolering av övervåning

Denna helg har min kära sambo påbörjat projekt isolering av övervåningen. Vi kommer att dela upp det i flera etapper och ta lite i taget då vi känner att vi har tid.Vi kommer att starta med atti isolera den del av övervåningen där vi kommer att ha master bedroom samt walking closet. Att vi börjar med det beror på att vi vill ha det isolerat runt trappen. Har känt att det dragit kalluft från övervåningen då platterna som ligger för hålet inte riktigt håller tät.

Så i förra veckan satt vi och ritade samt diskuterade fram en planlösning för överviningen. Den kommer bestå av ett masterbedroom med walking closet,ett relativt stort badrum med dusch och badkar och kanske i framtiden även en liten badstu. Den känns dock välsigt avlägsen då vi inte ens vet om vi får rum med den. Sen blir det ett tv rum samt et litet sovrum till framtida barn. Så om det blir som vi tänkt oss kommer vi ha 3 sovrum,ett datarum, tv-rum,allrum,matsal 2 badrum samt kök och tvättstuga. Vi kommer öven att utnjyttja all yta maximalt genom att använda sne väggar till inbyggda lådor för förvaring i bland annat  vårt sovrum samt tv rummet. I tvrummet ska vi ev sätta in takfönster för att få in mer ljus.
Walking closet är något som jag alltid drömt om att få ha. Kunna samla alla ens kläder och skor och accesoarer på et och samma ställe snyggt upphängt.
Men  vägen dit ärlång och vi räknar inte med att vara helt klara med övervåningen förens en 5 år.Badrummet kommer bli allra sista etappen då det är den som kostar mest pengar att bygga.

I vår och sen i sommar och början på hösten har vi som mål att;
*Jämna ut marken och få bort alla schakt massor som ligger på baksidan och i samband med det ta alla fina stora stenar till framsidan av tomten.
*Bygga altan
*Så gräs
*Sätta en häck

Om vi hinner allt detta men känner att vi har tid och pengar ska vi försöka sätta några träd. Har tänkt mig 4 familje träd med äpplen,päron,körsbär samt plommon.

Men man får inte vara tidsoptimist är inte alls säkert att vi kommer att hinna med allt vi tänkt. I samband med altanen måste vi även lägga en extra dränering vid nederkant av berget så måste vi gräva om dagvatten rören vid stuprännorna då de inte sitter riktigt bra i varandra.

RSS 2.0