Skidåkning i italenska alperna

Efter förfrågningar om bilder från våran italien resa så tänkte jag slänga in några i dagens inlägg.Lion alpins reseledare hade dukat upp en italensk buffé vid sidan av backen och huggit ur för ett buffé bord och sittplatser.
så bjöds vi på fri dryck i baren och levande musik. Vissa blev väldigt fulla och hade problem att ta sig nedför backen när vi skulle åka skidor tillbaka till byn. Men det var mycket trevligt att träffa andra skandinaver och så klart hade vi tävlingar  mot varandra.Bilden ovan är på 3260 meter över havet det var tom jobbigt att andas när man var där uppe speciallt när man ansträngde kroppen.


Behöver jag ens tillägga att vi hade fantastiskt väder med drygt 2 minus,strålande sol samt 1 meter snö :)
Som högst upp var vi på 3260 meter över havet och jag lyckades på något sätt ta mig ner därifrån med ren viljekraft då jag var komplett slut i benen. Är ingen van skidåkare,lärde mig åka när jag var 21 och sen dess har vi varit i väg 6 gånger.
Men det går bättre och bättre för var gång men man önskar ju att man börjat redan som barn då man var mer orädd för att ramla och slå sig.

Gott nytt år!!

Nyår firades på hemmaplan  så det blev  premiär fest i huset. Vi blev 11 personer på vår kombinerade nyår/inflyttning/30års fest. Sambon fyllde nämligen 30 dagen innan nyår. Då var vi ute och käkade med respektives föräldrar samt syskon med sambor.
Nyårs festen blev mycket lyckad men jag kände mig stressad innan alla kom.Jobbade till 12 och sen skulle  jag hem och fixa maten och mig själv innan de kom. Då vi bor på landet så slutade det med att vi hade 7 gäster som sov över och två tog sista bussen in till stan.Fick ett par jätte fina fackellampor (oljelampor på påle)i rostfritt stål att ha i stället för marshaller.Mycket snygga att titta på. Patrik fick ett fint vin som vi ska lagra i några år.
Nu sitter jag och planerar mat för söndag då det kommer mer folk att fira min lille gubbe. Har bara bestämt förrätten och efterätten än så länge och varmrätten blir med fläskfilé men jag vet inte riktigt vad vi ska ha till.
Efterrätten blir en chocklad mousse tårta med olika lager med vit,ljus och mörk chocklad på en choklad mandel massa botten. Om 8 dagar åker vi till italien och gissa vad jag längtar efter semester ska bli underbart.

Gott nytt år alla bloggare och icke bloggare där ute.

RSS 2.0