Färdigkaklat i köket!

Nu är det färdig kaklat i köket och det blev precis så bra som vi trodde. Från början hade vi bara tänkt kakla mellan högskåpen och bänkskivan men efter övervägande blev det hela väggen. Självklart var just det kaklet vi fastnat för svindyrt 1100kvm och vi behövde 5 kvm för att täcka väggen. Men gud vad vi är nöjda med resultatet.

Så här såg det ut innan vi  beslutat oss för att kakla hela väggen.Så här blev det med hela väggen kaklad. Tycker ni inte att högskåpen behövde framhävas lite mer ur väggen. Så har det kommit till lite gardiner och tavlor.
Köket kommer från noblessa,vitvarorna från Gram (elgiganten specialbeställt),tavlorna från Ö&B,gardinerna från djurgårdsgatans lilla textilhörna i Linköping. Barstolarna är från cervera och matbordet med stolar från ikea.Mattan är även den från ikea samt servetthållaren och underbelysningen.Diskmedelshållaren,salt och peppar samt olivbehållaren kommer från Nordik.
Lampan nedan är dock inte helt fixad ännu,ska kapa av sladen så dosan kan sitta uppe i taket. Mina fina växer som jag hade i föstret har tyvärr avlidit så det blir att köpa in lite mer växter när lönen kommer. Fina stora växter i fönstrena gör enorm skillnad.Just ja glömde nämna en sak som hände i går. JAG FICK TILLBAKA MINA NYCKLAR!!!! Faan va glad jag blev,vi hade ju iafs redan byt lås på huset för annars hade vi inte kunnat sova men ändå. Min enda cykelnyckel och brevlådsnyckel sat på den knippan samt min jobb nyckel så det kommer ju underlätta en hel del. Så nu tror man på mänskligheten.Tack snälla kfum för all hjälp med att få tillbaka delar av min stulna väska som ni hittade i skogen och vid en kontainer.

Elände kommer sällan ensam...

Många har säkert redan noteratatt vi hittade  sylvester våran lilla prins död för snart 14 dagar sedan. Men som om det inte vore nog så har vi  kört i diket då den plötsliga snökaoset kom. Vi hade varit och letat efter sylvester efter ett tips och när det sen inte gav något gav vi oss hemmåt .Men när vi började köra hem så kom det snö ,snö och snö. Sen vips var det säkert 5 cm på vägarna och as halt. Där körde vi på en liten lansväg och ja efter en stund satt vi i diket. Det var kolsvart och vi var helt dyngsura och kalla när hela 5 bilar stannade för att hjälpa oss.  De försökte dra upp oss med en linna och en bil med 4 hjulsdrivs men det gick inte. Men sen fick en av dem tag på en bonde i närheten som han kände och bonden kom med trakor. Vi verkligen flög upp från diket. Så nu tror vi på mänskligheten igen.

Dagen efter att vi begravde sylvester så hade vi inbrott i bilen. Jag hade jobbat extra natt  i en annan stad och hade tagit bilen. De hade slagit en en ruta och tagit en gammal men mycket overdenlig väska för mig. Samt mina nycklar och anteckningsbok.
När man stod där så var jag nära bristningsgränsen,kände nu orkar jag faan inte med mer. Så det blev polisanmälan, anmälan till försäkringsbolag mm .Kom inte i säng förrens 3 timmar efter att jag gått av natt passet.

Sen blev det att byta alla lås hem till huset och lämna in bilen för att få en ny ruta.
Någon dag efter ringde några från kfum och sa att deras vaktmästare hittat min almenacka och lite andra papper bakom deras lokal. Han hade även hittat ett par nycklar lite tidigare men han hade redan hunnit lägga dem på posten.
Så nu har jag ringt runt till posten och gjort en anmälan om nycklarna och ber för att jag ska få tillbaka dem.
Min enda cyckel nyckel satt på den knippan så det vore inte så dumt att få tillbaka den igen.

och så  nu så håller avgassystemet på att klappa i hop på vår 3½ år gamla bil och allt det måste bytas plus att det börjar bli för fuktigt på vinden så vi måste avfukta den och isolera.
Helt plötsligt så står man där med utgifter på nära 16 tusen som man inte räknat med. Men det värsta är nog iaf att allt detta skulle hända i samband med Sylvester.Man orkar liksom inte mer nu. Men man lär ju bli lätt härdad efter denna höst.
 Kommer aldrig sluta tänka på honom,tänder ett ljus på hans grav varje kväll. Skulle kunna betala alla pengar i världen om jag fick dig tillbaka.

Det enda positiva som hänt är att vi fått mycket små plock gjort i huset så nya bilder kommer inom kort.

Sylvester är i himlen

Tänkte bara uppdatera om vår älskade prins som sprang bort. Efter 15 dagar hittade vi honom men det enda som var kvar var hans kropp.Sylvester  är i  katthimlen. :(

Vi fick ett samtal från en granne som sett våran efterlysning. De hade  sett en död katt som låg i utkanten av åkern vid sidan av deras hus. De var nästan helt säkra på att han inte varit där för någon dag eller två sedan. När vi pratade med dem var vi på jobbet och när vi kom hem gick patrik dit direkt.  Jag gick och hoppades hemma att det inte var han. Men när patrik öppnade dörren såg jag att nått var fel. När jag hörde honom säga att det är till 100% sylvester då brast det för mig. Med tunga steg gick vi tillsammans igen till åkern. När patrik lyfte på plastpåsen och jag såg med egna ögon att det var han visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Jag grät så jag  tom tappade andan stundsvis.Vi bar hem sylvester och la honom i en låda.Vi grät floder båda två. Många tankar gick runt i huvudet vad har hänt honom? varför var han borta så länge? varför låg han på åkern så öppet? vad dog han av? Led han?

Frågorna och accepterandet att han faktiskt är borta är det allra svåraste. Man klandrar sig själv att man inte gjorde tillräckligt mycket för att hitta honom. Man tänker ut olika händelser om vad som kan ha hänt honom och man sätter sig in i hur ensam,hungrig och frusen han måste ha varit.
På kroppen att dömma kan man inte se några synliga skador bortsett från dem fåglarna har åstakommit. Klorna var inte sylvassa som sötis var när hon var inlåst i 3 veckor. Magen var något tillplattad som kan betyda att han inte hittat mat eller blivit påkörd. Men vad som egentligen hände kommer vi aldrig få veta. Så egentligen är det dumt att sitta och spekulera för det är jag bara jag själv som i slutändan mår dåligt av allt tänkande.

I lördags hade vi begravning för honom. Pälsen gjordes fin och han sveptes in i en vit pläd. Vi la ner en leksaksmus och 3 rosor. En från husse ,en från matte och en från de andra kissarna. Sen snurrade vi runt ett snörre runt lådan som kommer från hans älsklings klöshus som han så flitigt använt under alla år.Sen fick han lite kattmynta strött över som han älskade.

Vi hittade en plats på tomten som man kan se genom ett av de avlånga fönstrena i vardagsrummet. Celine dion spelades, my heart will go on och vi tände rökelse.  På hans grav satte vi lite vinterväxter och en gravlykta. Graven ligger mot en stor sten så ljuset från gravlycktan dansar mot stenen.Runt graven la vi fina stenar från tomten.
På gravljuset hände jag kedjan med hans idbricka som jag bärt  sen vi hittade honom.Köpte idbrickan då han tappade sitt halsband bara några dagar innan han försvann. Så jag ville att han skulle få ett nytt när han kom tillbaka.

Jag saknar dig så fruktansvärt mycket men både jag och din husse kommer alltid alltid minnas dig för den speciella, kärleksfulla och tillgivna katt du var.

Hade tänkt lägga upp lite bilder på vår älskade sylvester men kommer inte åt dem just nu när de ligger på en annan dator.Hittade bara den som jag använt när jag efterlyst honom. Kommer i nästa inlägg lägga in bilder på honom och på hans grav som blev otroligt vacker. Blir en minnesplats där vi kan tända ett ljus i mörka tider.

R.I.P älskade sylvester född 2003-05-09 död 2008-11-04


RSS 2.0