Våra underbara kissar

Systararna Sötis & Sötnos. Köpte vi några månader erfter att vi flyttat i hop. Egentligen skulle vi bara fått sötis då sötnos var tingad. Men de ringde dagen efter vi hämtat sötis och sa att vi får sötnos med får de ville att de skulle få växa upp tillsammans.Vilket de gjort sida vid sida första åren låg de alltid tillsammans samt  busade med varandra.


Sötis är den mörka katten som även kallas Blondie.Helt enkelt för att hon är lättlurad.Men hon är väldens goaste.Hon älskar allt som går att äta så snart blir vi tvugna att banta ner henne. Hon har alltid vägt lika mycket som sin syster men senast vi vägde henne inför avmaskningen så vägde hon 5,5kg och Sötnos 4,9kg så det blir light torrfoder för henne.Hon har alltid varit den som råkat ut för saker. Hon sprang bort för ca 5,5 år sedan och var borta i 3 veckor.Vi hade gett upp hoppet om henne när en granne ringde och frågade om vi sett att sötis var i vår trädgård. Vilket vi inte hade så grannen tog in henne till sig tills patrik kom hem. Själv var jag på väg till Korfu med min familj och fick samtalet när vi landat. Jag blev överlycklig kan inte beskrivas med ord. Sötis var jätte tunn och hade långa klor så troligtvis hade hon blivit instängd någonstanns. Vi bodde i lägenhet på den tiden och det fanns många garage och förråd i närheten.Patrik beskrev henne som den mest keliga katten i världen då hon kom hem igen. Hon ville inte lämna patrik ur sikte och skulle gosa hela tiden.
 Sedan dess går hon inte långt från oss när hon släpps ut. Efter det fick hon 3 kattungar. 2 av dem träffar vi än i dag då mina föräldrar har en och mina svärföräldrar den andra. Den tredje bor någonstanns i söderköping. Hon skar sig på en proslins skål när hon välte den sen har hon blivit uppgagad i ett träd av en hund och slet av sig 3 klor ända in i pulpan. Hon har haft navelbrock som opererats men misslyckades så hon började blöda från såret när vi kom hem. Så det har blivit många vetrinär besök för hennes del och hon tycker inte om att åka dit. Hon börjar svettas om trampdynorna och dregla.
Sötnos Är vår lilla egna Madonna eller Donna. Mycket bestämd av sig och väldigt fin i kanten. Det är bara viss mat som passar och det hon inte tycker om visar hon genom att skrapa med tassen.Hon protesterar och säger till när det är någon hon vill tex,gå ut eller få mat.Hon älskar att jaga och är den som står för jagandet av djur. Senaste fångsten var en snok på min matsals matta. Matte var inte så glad då hon hatar ormar.

Sylvester skulle ha blivit avlivad om vi inte tog hand om honom. Så han kom till oss 8 veckor gammal. Syrran försökte få mamma och pappa till att ta honom när hon bodde hemma men de ville inte ha någon mer katt.Så hon tog katten från dem som skulle avliva honom och hem till mamma och pappa och sen ringde hon efter mig. Jag fastnade för honom direkt. Han hade klättrat upp i en påse som hängde på dörren och tittade upp med sitt lilla huvud med jätte lika öron.Han har varit världens goaste katt. Han har legat mellan våra kuddar och ska alltid kela med oss innan vi somnar och sen när väckarklockan går i gång. Patrik har nästan kommit försent för att han gosat med honom. Vill alltid buffa en massa mot ansiktet och ligga så högt ut på bröstet/ halsen som han kan. Gud va jag saknar honom!! Jag hoppas och ber för att han ska komma hem. 9 dagen utan sylvester och det känns sjukt jobbigt


Enya hittade jag på en återvinningsstation. Hon var jätte tunn med en stor uppsvälld mage.Hon skrek hjärtskärande efter mat och försökte hoppa in i bilen. Så jag kunde inte lämna henne där. Har aldrig sett en katt uppskatta mat som hon när vi kom hem. Hon pep hela tiden medans hon åt maten. När vi avmaskade henne visade det sig att hennes mage var uppsvälld av mask. Inte så konstigt att hon inte mådde bra och inte heller betede sig som en kattunge ska. Massa sår på magen och fullt  med öronskabb. Efter 2 veckor började hon leka förfullt och magen var normal igen.

 Efter efterlysning visade det sig att hon kom från en övergiven ladgård. Hon drevs troligtvis därifrån för att hon inte hittade mat. Hon är runt 4-6 månader och de som ringde och sa att de hade henne för att jaga råttor i ladgården hade inget i mot att vi behöll henne. Aldrig att hon hade fåt komma tillbka dit igen. I ett tomt stall och ingen mat. Så nu bor hon med oss,avmaskad,vaccinerad,försäkrad och ska i vår bli id märkt och kastrerad i vår innan hon får gå ut. Nu lekarhon som en kattunge ska och är mycket kelig.
Trevliga människor & märkliga mail.

Tänker på dig hela tiden,är så rädd att du lider. Att du är ensam nu när vintern kommer och inte kan hitta mat eller skydd mot kylan. Att du är skadad och inte kan ta dig hem. Patrik sa att det var frost i morse och det första jag tänkte på var dig. såg att det kan komma snö till helgen och bli minus grader och en en gång tänker jag på dig.

Kom förbi en granne i måndags kväll för att bara prata,han hade själv katter och trodde sig sett sylvester leka med hans katter vid några tillfällen. Dock var det innan han försvann men det blev till att leta omkring där den mannen sa sig ha sett honom. Sen i tisdags morse fick patrik ett samtal från en man på 70 plus som även han bodde i grebo. Han ringde inte för att han sett sylvester utan för att han tyckte synd om oss.Han hade med katter och förstod hur vi måste känna.

Sen i går kom det ett märkligt mail som svar på efterlysningen på blocket.  Ska citerna vad det stod

``Ring snarast så får ni tillbaka missen. Innan jag ångar mig.`` och sen ett namn och ett nr.
Vi ringde och ringde,först var det inget svar,sen var det upptaget och de sista 10 gånger jag ringt kommer bara en röst som säger `` numret du har ringt kan tyvärr inte nås för tillfället``

Vi kollad upp nummret men det finns ingen regestrerad som har det nummret. Vi kollade mailen utan att hitta något.
Så nu undrar man vad det är för sjuk människa som gör något sådant.

En normail människa skriver ju inte ``innan jag ångrar mig!?`` Har varit skitledsen och deppig sedan detta hände och att sen behöva läsa ett sådant mail och komma till insikt med att det är nån som driver med oss någon som tycker det är kul att sparka på någon som redan ligger. Fy faan säger jag! Får jag tag i den personen så vet jag inte vad jag tar mig till.

Jag hoppas och hoppas att han kommer tillbaka eller att vi får veta vad som hänt honom. Kommer bli en jobbig vinter om jag inte får veta vad som hänt honom. Mina tankar kommer hela tiden att hamna  hos sylvester.

Så jag får försöka gör allt för att hitta honom men samtidigt inte glömma mina andra 3 kissar. Stackarna mina 2 stora flickor har inte fått komma ut på 10 dagar.Har inte vågat släppa ut dem sedan Sylvester försvann.

Sylvester vi saknar dig!

I helgen kommer pappsen hit och ska hjälpa oss sätta upp resten av kaklet över köks skåpen. Kommer bli så fint,så bilder på det kommer efter helgen. Måste ta oss i kragen och köpa ute belysning,för det börjar bli riktigt mörkt.

Älskade Sylvester kom hem!!Vi saknar dig så!

Har inte skrivit så mycket på sistone dels för att det inte hänt så mycket värt att skriva om men även för att vår lilla pojkkisse sylvester har försvunnit. Han har snart varit borta i en vecka och jag har kännt mig väldigt deppig sen dess.

Försöker hela tiden tänka på annat men samtidigt så sitter den där ledsna och oros känslan som en klump i magen.
Man börjar undra vad som hänt honom? Försvann han frivilligt eller har det hänt något? Lever han ,är han skadad eller  i himlen? Så länge jag inte vet vad som hänt försöker jag hålla hoppet uppe men det blir jobbigare för var dag som går.Risken finns ju att han börjat vandra hem till vår lägenhet som vi flyttade från i våras.
Då bodde vi i Lambohov som ligger i Linköping.

Har pratat med några grannar,lagt efterlysningar i ca 20 brevlådor och mer ska det bli när vi ordnat fler. Har satt efterlysningen vid affären i byn samt lagt in annons i Tidningen.
 Sen har jag satt ut honom som efterlyst på blocket,räddakatten.se samt kattkommandosyds.nu.

Sylvester är 5,5 årig kasterard han katt,öronmärkt med id:nr E4603
Försvann 20/10 från Grebo utanför Linköping.

Husse och matte är väldigt oroliga för honom
och ber för att han ska komma hem igen.Vi saknar dig sååååå mycket Sylvester.
Dina systrar Sötis & Sötnos och lilla Enya saknar dig med,märks så väll på dem att allt inte är som det ska.

Läs om kattkommadosyds arbete för att rädda oskyldiga katter från hemska öden.
www.kks.nu
Finns många berörande berättelser under solskenshistorier och lyckliga återkomster.
Jag kommer iaf stödja dem i fortsättningen pga deras fanastiska engagemang.

Älskling kom hem!!

Hem och villa mässa i helgen

I helgen blir det en tripp till stockholm för att besöka älvsjömässan där det just nu pågår en Hem & villa mässa.
Ska bli riktigt kul att få inspiration och gå runt och drömma hur vi ska få till vårthem. Fullkomligt älskar allt som har med inredning att göra. Tittar på alla inredningsprogram som sänds samt prenumererar på massvis med tidningar.
Lite exempel,

Tv
Roomservice
Design Simon & Tomas
Äntligen Hemma
Extreme Home Makeover
Från koja till slott
Nytt Läge
Bygglov

Magasin
Residence
Allt i hemmet
Sköna Hem
Plaza interiör
Plaza stora kök och badguiden
Plaza stora husguiden
Elle interiör
Hem ljuva hem
Hem ljuva hem-Trädgård
Allt om trädgård

Är fruktansvärt kul att få nya tips,ideér och komma in i nya tankebanor. Nästan alltid ser man något som man själv kan bygga vidare på i tanken för att få till det på ett sätt som passar än själv. Kommer säkert ha en massa knäppa ideér efter mässan i helgen.Ska passa på att skaffa ett elavtal när vi är där så de får slåss om oss. Så kanske vi kan få ett fördelaktigt elavtal när helgen är slut.

Var ute och mätte ut  gränsmarkeringen i dag då pinnen som avgränsade tomten försvann då huset kom. Visade sig att tomten var längre på framsidan än vi tidigare trott så nu får jag plats för mina 4 frukt träd som jag vill ha på tomten.
Har tänkt mig ett körsbärsträd,ett familje träd äpple samt päron och sen ett plommonträd.

Trädgårdsplaner och inlägg som försvinner.

Har tidigare skrivit ett inlägg om månadenshusblogg som helt plötsligt försvann. Så nu får jag skriva om det igen men denna gång bara kortfattat då jag inte kommer i håg allt jag skrev.

Fick iaf  ett mail häromkvällen från www.vibyggerhus.se där vi blivit tilldelade månades husblogg för september.
Vi heter`` Vårt villa Västervik`` på deras hemsida. Så här lät kommentaren vi fick;

En husblogg som med fina fotografier och detaljerad information visar hur det går
till att bygga en smålandsvilla- på ett mycket inspirerande sätt.


http://www.vibyggerhus.se/manadens-husblogg/

Kändes hur kul som helst eftersom det var oväntat. Min sambo tyckte det var jätte kul men kunde ju inte ta åt sig så mycket av äran eftersom jag har stått för bloggandet. Han har dock fått medverkat på en hel del foton.

På tal om foton så tog jag lite nya bilder på vår trådgård.Eller trädgård är väll att ta i då den bara består av sten och jord. Men till våren skall det bli gräs och växter vilket jag ser fram i mot.Kliar riktigt i skapande fingrarna att få till en fin trädgård med olika ``rum``. En rosgård,en kryddgård och damm med en massa växter så att det blir lite tropiskt känsla.Sen vill jag ha en japanskträdgård. Samt massa växter längst stenarna som markerar tomtkanten på ett färgsprakande sätt.

Sambon kämpar med att fylla upp framsidan och samtidigt få ner jordmassan baksidan av tomten.


Bilder

Föräldrars spontana kommentar på lampan är,varför är det en skärm runt kristall kronan?? yngres kommentar är att den är cool och fräck. Jag älskar den men vi måste mäta kabeln för upphängningen för just nu ser det inte riktigt klokt ut. Men tänkte jag skulle visa några bilder på den ändå. Lampan kommer från cervera och kostade 3999:- i ordinarie pris men vi fick den för 999:-, Rea är nått jag tycker bra om när man är ute efter saker som är svinigt dyra.HittekattenKöks ön-bilden tagen i night shoot.


Spontan köp av matsalslampa & Hittekatten

Var och hämtade kaklet vi beställt till köket i förra veckan. Sjukt  dyrt med 1100 per kvm men så går det när man först hittar nått utan att sen veta vad det kostar. Innan man vet vad det kostar har man hunnit förälska sig i det så då rä det kört och man får ta smällen. Som tur varvi båda överrens om att det var det kaklet vi vill ha. Så nu blir det att kakla resten a väggen i köket.
Så tog vi en sväng in på Cervera där jag sett en så fin matsals lampa men inte vågat fråga personalen vad den kostat då det inte fanns någon pislapp. 3999 kronor sa hon då och jag tänkte shit aldrig i livet. Men då sa hon att den tillhörde reavarorna då den varit visningsexemplar och just nu har vi 75% på rea varor. Så då kom vi hem med en matsalslampa. Hade inte tänkt köpa någon lampa än på länge men i bland är det kul att vara spontan. Ska lägga upp bilder på den nu i veckan.

Så köpte vi en gummidörrmatta att ha innanför dörren på klinkersen så att  all skit ska hamna i den.

Helgen som var har vi mest fixat i trädgården.Glömde ta bilder men ska göra det i helgen som kommer för det har hänt en hel del.

Annars så har jag hunnit med både bio,parmiddag,utekväll på krogen,fika med bardomskompisarna samt att ha tagit hand om en hitte katt.Allt innom en vecka och då har jag även jobbat extra. Men man får ligga i för att ligga på topp.

Lilla kissen var helt utsvultet,mager med uppsväld mage. Pep hela tiden och är otroligt kelig. Ska göra en anmälan till polisen samt sätta upp lappar om henne men jag befarar att hon är en så kallad sommar katt. Sökte lite på nätet och insåg snart att katten var full med inälvsparasiter eller sk maskar. Så det blev till att avmaska henne och gud va det gav effet.
Hon gick ner 0,3kg på en dag och magen börjar sakta gå ner till en normal kattunge mage.Så nu vet jag hur spolmaskar ser ut.
Tro mig jag kommer inte äta spagetti på mycket länge. :)
Hon har ätit som om det vore henne sista måltid varenda gång och vill ha massor med kel med gos. De andra katterna börjar komma bättre överrens med henne nu än i början. Lilla kissen har varit med om mycket om hon till och med kan skrämma 3 full vuxna katter till flykt upp i trappen :)

Så hon får bo i sovrummet när vi är på jobbet och vara ute i huset med de andra kissarna när vi är hemma.
Ledig 4 dagar....haha trodde jag,ringde de från mitt andra jobb så nu ska jag jobba i morgon natt. Men men det blir pengar i slutändan iaf. Fick några tider i october och november med så det känns bra. Så trist att bara ha en 75% men den är toppen att kunna jobba extra när man själv vill för då slipper jag iaf att alltid ha långa arbetsdagar.
Men nu känner jag att det börjar bli sent så nu är det läggdags.

Återkommer om bilder på kaklet i köket,Matsalslampan samt förstås lilla kissen som jag inte får döpa till något förrens vi vet om hon har en ägare eller inte.

RSS 2.0